Pere Riera

Pere Riera Ganador del premio a Mejor autoría teatral de la XVII edición 2014

por Barcelona

Llicenciat en Dramatúrgia i Direcció teatral per l'Institut del Teatre i en Història de l'art per la UB. Màster oficial en Estudis teatrals. És professor de teoria i literatura dramàtica i de dramatúrgia a l'Institut del Teatre, i d'escriptura teatral a l'Obrador de la Sala Beckett. Compagina la tasca docent amb l'escriptura dramàtica i de guions televisius. 

 

Autor resident de la cinquena edició del Projecte T6 del TNC, on va escriure i dirigir Lluny de Nuuk (2010), Premi Crítica Serra d'Or. També són obres seves Desclassificats (La Villarroel, 2011), nominat als premis Max al Millor autor en català, de la qual també ha escrit l'adaptació televisiva per a TV3; Casa Calores (Sala Beckett, 2007); El don de las sirenas (Sala Beckett, 2013); El factor Luxemburg (Teatre Lliure, 2007), a més del manual d'arts escèniques Fem teatre (edicions La Galera). Va participar al Primer Torneig de Dramatúrgia Catalana al Temporada Alta 2011 amb Red Pontiac, que s'ha convertit en un muntatge dirigit per ell mateix i estrenat a Temporada Alta 2012. 

 

Ha fet dramatúrgies per a diversos espectacles: Rei i senyor, de J. Pous i Pagès (TNC Sala Petita, 2012); Ròmul El Gran, de F. Dürrenmatt (TNC Sala Petita, 2005); La controversia de Valladolid, de J. C. Carrière; La bella Galatea, de F. Von Suppé, El doctor Miracle, de G. Bizet i Baal, de B. Brecht. És membre del Consell de Redacció de les revistes Pausa i Estudis Escènics. 

Dossier