Carme Portaceli
Ros Ribas

Carme Portaceli Finalista del premio a Mejor dirección de escena de la XVIII edición 2015

por El President

Directora de teatre, i llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, és professora de l'Institut del Teatre. S'inicia l'any 1982 en la direcció. Col·labora sovint amb produccions del Teatre Lliure, des de l'any 2005 és la directora artística de la Factoria Escènica Internacional (FEI) i és Vicepresidenta de l'Academia de las Artes Escénicas, des de l'any 2014.

Entre els darrers espectacles que ha dirigit, cal mencionar Krum de Hanoch Levin (Festival Grec, 2014); Las dos bandoleras de Lope de Vega (Compañía Nacional de Teatro Clásico, 2014); El vídeo no el veu ningú de Martin Crimp (Festival Grec, 2012 i Centro Dramático Nacional, 2012); Els baixos fons de Maxim Gorki (Teatre Nacional de Catalunya, 2012); La nostra classe de Tadeusz Slobodzianek (Festival Grec, 2011); Conte d'hivern de William Shakespeare (Temporada Alta, 2010); Prometeu d'Èsquil / Heiner Müller (Inauguració del Festival Grec 2010); L'auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol (Teatre Nacional de Catalunya, 2010) o Te doy mis ojos d'Icíar Bollain i Alicia Luna (Teatre de l'òpera de Hanoi, Vietnam, 2009).

Des de l'any 2005 és la directora artística de la FEI – Factoria Escènica Internacional. Entre els premis que ha guanyat com a reconeixement per la seva feina, cal destacar un Premi Max al Millor text teatral per Fairy (juntament amb Toni Martín), un Premi de la Crítica al Millor espectacle per Què va passar quan Nora va deixar el seu home d'Elfriede Jelinek i un Premi Serra d'Or al Millor espectacle per La missió de Heiner Müller.

 

------> DOSSIER