Josep Manel Casany

Josep Manel Casany Finalista del premio a Mejor actor de la XX edición 2017

por Hamlet canalla

Josep Manel Casany (Montcada, Horta Nord) és un també actor polifacètic (teatre, cine, televisió i doblatge) i director de teatre valencià. Al Hamlet Canalla és Ofèlia, l'actor, Gertrudis, Horaci i l'espectre.

Com a actor de teatre ha treballat en importants companyies valencianes com Albena Teatre o Moma Teatre, però sobretot a la Companyia de Teatre Micalet. Al Teatre Nacional de Catalunya ha participat en el muntatge d'Un mes al camp, d'Ivan Turgénev, sota la direcció de Josep Maria Mestres.

A la televisió ha treballat a Canal 9, amb papers protagonistes a sèries històriques com Herència de sang o A flor de pell. També ha participat en sèries més recents com Negocis de família o Maniàtics, o a les produccions de Conta Conta i Albena Teatre per a la TVV com Socarrats, Per nadal, torrons o Evolució. El darrer treball en què ha participat per a Canal 9 ha estat la sèrie Unió Musical Da Capo i la sèrie L'Alqueria Blanca. Josep Manuel Casany també ha interpretat alguns papers a sèries de televisió d'àmbit espanyol com Policías (Antena 3), El comisario o Hospital Central (Telecinco).

------> DOSSIER (PDF)