Ariadna Montfort

Ariadna Montfort Finalista del premio a Mejor coreografía de la XXI edición 2018

por Moaré

Moaré posa a l’escenari quatre ballarins i 3 músics que ens parlen sobre una realitat tan diversa com les mirades que projectem sobre ella.

La mirada, tant la que adrecem sobre el món com la que els altres llancen sobre nosaltres, és el centre d’aquest espectacle de dansa contemporània amb música en directe que investiga la realitat a través dels diferents punts de vista que la llegeixen. Precisament, el títol, Moaré, fa referència a un fenomen òptic que fa que, en percebre dues trames superposades, el nostre cervell capti un nou patró inexistent que pot arribar a formar fins i tot dibuixos.

Aquesta idea inspira un espectacle que parteix de la mirada com a interpretació i percepció subjectiva, i, per tant, creadora. Qüestions com la construcció de la pròpia identitat a partir de la mirada d’altri són, doncs, alguns dels conceptes sobre els quals gira aquesta coreografia. I és que, veiem les coses tal com són... o tal com som?

Ariadna Monfort

Estudis de dansa a l’Escola de dansa Madó de Vilassar de Mar (1995-2001) i a l’École-Atelier Rudra Béjart de Lausana (Suïssa) (2001-2003). Ballarina, coreògrafa, professora oficial de Gaga, terapeuta certificada del mètode Ilan Lev i estudiant de psicologia a la UOC.

Dansa:
2003-2007: Stadttheater Bern (Suïssa).
2007-2009: Ensemble Batsheva, Tel Aviv (Israel).
2009-2012: Inbal Pinto & Avshalom Pollak Dance Company(Israel).
2012-2016: freelance amb base a Barcelona. Actualment treballa amb La Veronal (Barcelona) i Joshua Monten Dance Company (Suïssa).

Pedagogia:
Profesora oficial de Gaga, el llenguatge del moviment d’Ohad Naharin. Àmplia experiència fent tallers, cursets i classes regulars del mètode a nivell internacional des del 2008.
Des del 2014, professora de Gaga invitada a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Assistència de direcció:
2016: assistent de Marcos Morau (La Veronal) per a la creació de Le surrealisme au sérvice de de la révolution, per al Ballet de Lorraine de Nancy (França) i la reposició de la peça Los pájaros muertos a Rovereto, per al Festival Oriente Occidente.
2017: assistent de Marcos Morau (La Veronal) per a la creació de Rothko Chappel, pel a la Gotheborgs Operan Dance Company

Coreografia:
2006: Mal de muchos, consuelo de todos. Young Choreographers Stadttheater Bern.
2009: Transparent things. Batsheva dancers create.
2014: Auca del self. Peça per a la companyia jove SHMONE. Estrenada i coproduïda pel Teatre de la Massa (Vilassat de Dalt)
2015: Celebració. Peça per a la companyia jove SHMONE. Estrenada i coproduïda pel Teatre de la Massa (Vilassat de Dalt) 2017: Moaré, guanyadora del Premi de dansa Institut del Teatre
2016 i coproduïda pel Festival Grec. Estrena Juliol 2017 a la sala Hiroshima de Barcelona
2017: coreografia i moviment per a la gala Catalunya Aixeca el Teló al Gran teatre del Liceu

----> Dosier (PDF)