Anna Alcubierre
Ros Ribas

Anna Alcubierre Finalista del premio a Mejor diseño de espacio escénico de la XXI edición 2018

por Jane Eyre: una autobiografía

Estudia disseny a EINA, es llicencia en escenografia a l'Institut del Teatre de Barcelona, realitza un postgrau de Direcció d'Art a l'Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de París, un màster Oficial Interuniversitari en Gestió Cultural a la UOC, i actualment està elaborant el doctorat a la UdG. Forma part del personal docent investigador a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art adscrit a la UAB on imparteix classes al Grau de Disseny i al Màster Oficial i de Recerca en Art i Disseny.

Acumula 20 anys d'experiència en l'àmbit museogràfic i escenogràfic treballant amb: Basílica de la Sagrada Família _ Centre de Cultura Contemporània de Barcelona _ Centro Dramático Nacional _ Factoria Escénica Teatral _ Filmoteca de Catalunya _ Fundació La Pedrera _ Fundació Teatre Lliure _ Gran Teatre del Liceu _ Institució de les Lletres Catalanes _ Museo Nacional de Escultura de Valladolid _ Museu d'Art Jaume Morera _ Museu Episcopal de Vic _ Museu Marítim de Barcelona _ Museu Nacional d'Art de Catalunya _ Museu Picasso de Barcelona _ Obra Social "la Caixa" _ Palau Robert de Barcelona _ Sala Beckett _ Teatre Nacional de Catalunya.

Mèrits: Premi ACCA 2010 (Associació Catalana de Crítics d'Art) en la categoria d'exposicions d'art històric, per l'exposició "Imatges secretes. Picasso i l'estampa eròtica japonesa" _ Premi Internacional Ramon Roca Boncompte d'estudis de gestió cultural 2013 amb el treball de recèrca 'Col·lecció permanentment en trànsit. Àlbum de viatge de Margot, l'obra picassiana' _ Premi de l'Associació de Museòlegs de Catalunya 2014 en la modalitat de Projectes, exposicions, experiències i activitats, per l'exposició 'El museu explora. Obres d'art a examen' _ Premi ACCA 2015 en la categoria d'exposicions d'art històric, per l'exposició "Xavier Gosé. Il·lustrador de la modernitat".

----> Dosier (PDF)