Rosa Novell

Rosa Novell Finalista del premio a Mejor actriz de reparto de la XVIII edición 2015

L’última trobada, és una novel·la de Sándor Márai, un dels autors més importants del S.XX. Abel Folk, torna al Teatre Romea 32 anys després d’interpretar MARAT SADE, de Peter Weiss. L’obra reflexiona en profunditat de la vida i es parla de valors com l’amistat, l’honor, la fidelitat. També es qüestionen la passió i la soledat. És la història d’un adulteri. Però en realitat es tracta d’un tema delicat: un triangle amorós que involucra a tres amics. Márai s’introdueix en l’ànima del protagonista: el desconcert per la traïció i el dolor que aquesta produeix, són l’origen d’una llarga reflexió sobre les debilitats de l’ésser humà i les seves limitacions. El mestratge de l’autor per explorar el món afectiu dels personatges, eleva l’obra a un nivell sublim.

La música és en aquesta obra una línia que separa al món en dues parts. En realitat, l’ús de la paraula “música” és una imatge que representa l’aspecte creatiu o artístic de l’ésser humà. Quan parla amb admiració dels qui estimen la música, es refereix a aquells esperits que vibren amb la bellesa i que són capaços d’elevar-se per damunt d’allò material. En oposició a aquests estan els militars.

Rosa Novell:

Llicenciada en Filologia; Creu de Sant Jordi; Premi Nacional Cultura Generalitat de Catalunya; Premi de la Crítica Millor Interpretació i Millor Direcció; Premi Margarita Xirgu; Premi FADS.Gasch; Premi Joanot; Premi Butaca Espectadors (2).

 

------>DOSSIER